Kultaruusu, Herttuaperhe. Kuvia piti olla 105, mutta jotkut kuvat olivat kadonneet, eikä niitä löytynyt mistään. Niinpä kuvia on 40.

 

snapshot_96ac75ba_36b6c829.jpg picture by makkara

Herttua Joonatan Kultaruusu oli äkkipikainen mies. Öisin hän lähti salaa jonnekkin, mutta kukaan ei ollut saanut sitä selville, että minne hän katosi. Joonatanin salaisuus selviää heti osan alussa. Hän juo outoa juomaa, jonka vaikutuksista harva on perillä. Vain Joonatan ja hänen salainen ystävänsä, joka valmistaa juomaa tietää siitä.

rkc2ja1.jpg picture by makkara

"Kun aamulla heräsin, et ollut vieressäni" aloitti Helena kun Joonatan tuli takaisin linnaan. "Kuule ämmä, pitäisikö minun joka hetki olla sinun luonasi, minä olen talon mies ja päätän itse menoistani!" karjasi Joonatan ja oli lähellä ettei nyrkki alkanut heilumaan. "Minä vain kysyin..." Helena korjasi. "Jos joskus haluat sanoa jotain, niin muista että minä en halua kuulla sitä" Joonatan tuhahti. Helena huokaisi. Juuri tälläisiä päiviä hän vihasi sydämmestään. Kumpa niitä olisi vähemmän.

rkc2ja2.jpg picture by makkara

Joskus Joonatan kiinitti enemmän huomiota vaimoonsa, ja osasi olla kultainen ja suloinen. "No mutta Joonatan!" hihitti Helena kun Joonatan syöksyi suutelemaan häntä. Niitä päiviä saisi Helenan mielestä olla paljon enemmän. Ainakin enemmän kuin huonoja päiviä.

rkc2ja3.jpg picture by makkara

"Kultaseni, olen miettinyt perijä-asioita" Helena aloitti keskustelun eräänä päivänä, kun he odottivat ruokaa. "Kulta, en nyt jaksaisi puhua sellaisista asioista..." mutisi Joonatan. "Mutta Iiris kasvaa pian, ja hänelle on saatava puoliso. Ja mehän sen päätämme" Helena intti. "Kuule, jos nyt pitäisit suusi tukossa, ja odottaisit sitä ruokaa?" pyysi Joonatan tavalisella äänensävyllä. "Mutta..." Helena yritti. Joonatanin katse kuitenkin hiljensi hänet.

Perijä-asioita ei siis vielä mietittäisi.

rkc2ja4.jpg picture by makkara

"Kulta, anteeksi jos olin töykeä ruokapöydässä" Joonatan sanoi heti ruokailun jälkeen. "Ei se mitään, mies päättää asiat talossa" Helena vastasi. Joonatan oli itse opettanut sen hänelle. Naisella ei ollut mitään sananvaltaa siinä linnassa.

rkc2ja5.jpg picture by makkara

Kun Joonatan katosi öisin, katosi Helena puolestaan päivisin. Toisin kuin Joonatan, ei hän ollut kauaa poissa. Näiden pensaiden välistä Helena ryömi aina joskus, kun hänellä oli paha mieli.

rkc2ja6.jpg picture by makkara

Hovimestari hoiti kasveja sinä päivänä. Helena katseli, että hovimestari varmasti hoitaisi työnsä kunnolla. Hänelle oli tärkeää, että palvelusväki oli hyvä ja teki työnsä hyvin.

rkc2ja7.jpg picture by makkara

"Täälläkö sinä katselet muita miehiä, akka!" tuli Joonatan karjumaan. "Mitä sinä oikein vakoilet minua? En jaksa tätä enää!" kiljui Helena takaisin. Joonatan mulkaisi häntä, ja puristi kätensä nyrkkiin. "Sinuna pysyisin hiljaa. Sinähän jaksat" Joonatan kuiskasi varoittavasti. Helena luovutti ja huokaisi hiljaa.

rkc2ja8.jpg picture by makkara

Pikku Oskari konttasi katsomaan vanhempiaan.

rkc2ja9.jpg picture by makkara

"Mitä jos minä katsoisin muita naisia täältä pensaiden välistä?" kysyi Joonatan ja kumartui pensaan läpi kurkkimaan ohi kulkevaa aatelisrouvaa. "Katso vain, sinähän sen päätät" huokaisi Helena hiljaa.

rkc2ja10.jpg picture by makkara

Hovimestari oli pahoillaan herttuattaren puolesta. Hän ei itse ikinä kohtelisi naista noin.

rkc2ja12.jpg picture by makkara

Oskari käänsi Joonatanin huomion itseensä, joten Helena pääsi livahtamaan pois. Hän päätti mennä lepäilemään makuukamariin, jotta saisi voimia taas sitä päivää varten, kun Joonatan olisi taas vihainen ja äkkipikainen.

rkc2ja13.jpg picture by makkara

Kun hän oli levännyt hetken, meni hän syömään. "Äiti, miksi muilla aatelisilla ei ole minun ikäisiäni lapsia?" kysyi Iiris. "Sitä en tiedä. Naitamme sinut kai kuninkaan nuoremmalle pojalle" Helena vastasi. "Sille vauvalle vai?" kysyi Iiris inhoten. "Haluan mielummin Sebastian ll:sen vaimoksi!" hän kivahti.

rkc2ja14.jpg picture by makkara

Joonatan oli taas livahtanut yöksi ulos, ja taas juonut samaa outoa litkua. Sillä oli hieman outoja sivuvaikutuksia...

rkc2ja15.jpg picture by makkara

Seuraavana aamuna Iiris tapasi Ari Kivilaatan, kauppiaiden lapsen. "Hippa!" hän hihkaisi. Iiris oli sellainen tyttö, joka ei ylenkatsonut alemmasta säädystä olevaa ikätoveriaan. Se oli tärkeä piirre, yleensä aatelislapset olivat sellaisia.

rkc2ja16.jpg picture by makkara

Helena rukoili Veeraa. "Anna minulle voimaa kestää mieheni oikuttelut. Minä toivon sitä" hän rukoili.

rkc2ja17.jpg picture by makkara

Ari ja Iiris olivat tutustuneet toisiinsa paremmin, ja huomaisvat olevansa kovin samanlaisia. He juoksivat aivan yhtä lujaa, ja pitivät aivan samoista asioista.

rkc2ja18.jpg picture by makkara

Ari sai luvan syödä Kultaruusujen luona. Joonatan esitti hänelle piikitteleviä kysymyksiä kun he odottivat ruokaa. "Äitisi taitaa olla roskasakkia pahimmasta päästä" hän päätteli, ja Ari ei tohtinut vastasta. Olihan Joonatan paljon isompi kuin hän.

rkc2ja19.jpg picture by makkara

Tässä kokovartalokuva Arista, joka oli jo hieman ihastunut Iirikseen. Se tosin saattoi johtua Iiriksen säädystä.

rkc2ja20.jpg picture by makkara

Tai sitten siitä, miten paljon yhteistä heillä oli.

rkc2ja21.jpg picture by makkara

Kun Ari oli lähtenyt, alkoi Iiris jo syödä illallista. "Meillä oli niin hauskaa" hän kertoi äidilleen joka nyökki hyväksyvästi.

 

rkc2ja22.jpg picture by makkara

Illalisen syötyään Iiris meni makuukamariinsa haaveilemaan Arista. Hän oli ihastunut.

rkc2ja23.jpg picture by makkara

Kukaan ei nähnyt linnassa lentelevää outoa lepakkoa. Se oli iso ja musta, isoin mitä oli koskaan nähty.

rkc2ja24.jpg picture by makkara

Helena oli huolissaan, koska Joonatan oli taas lähtenyt. Hänellä oli outo tunne, että kaikki ei ollut aivan kohdallaan.

rkc2ja25.jpg picture by makkara

Joonatan seisokeli pihalla, epäröiden sisälle menoa. "Tämän näköisenä en kehtaa mennä, vaikka saankin itse päättää menoistani ja tuloistani" hän ajatteli.

 

rkc2ja26.jpg picture by makkara

Parin tunnin kulttua yläkerran salaisessa huoneessa sama musta lepakko lenteli ympäri huonetta.

rkc2ja27.jpg picture by makkara

Oskari oli kasvanut, ja hän oli hyvin kiinostunut kirjoista. Varsinkin kirja "Vamppyyrit" oli hänestä hyvin kiinostava. Hän sai tietää valkosipuleista ja risteistä, jota vamppyyrit inhosivat.

rkc2ja28.jpg picture by makkara

"Meidän isä on kadonnut. Etsistään hänet!" ehdotti Iiris. Ja koska Oskarilla oli tylsää, suostui hän ehdotukseen. Hän ei kuitenkaan uskonut Joonatanin löytymiseen.

rkc2ja29.jpg picture by makkara

Helena lueskeli kylän lehteä. Siellä oli taas vain huonoja uutisia. Yksi kertoi Joonatanin katoamisesta.

rkc2ja31.jpg picture by makkara

"Ei isää löydy mistään" Iiris sanoi ja päätti luovuttaa. "Yksi huone on vielä tosin katsomatta" hän tajusi yhtäkkiä.

rkc2-30-1.jpg picture by makkara

Sekin huone oli tosin tyhjä. Huoneessa oli ollut vain arkku. Iiris päätti mennä soittamaan viulua, mutta Oskari juoksi hänen luokseen. "Iiris, et ikinä usko mitä löysin!" hän hihkaisi.

rkc2ja32.jpg picture by makkara

Iiris ja Oskari hipsivät katsomaan, ja näkivät tyhjässä huoneessa olevan ison vamppyyrin, joka oli hyvin tutun näköinen. "Ei ollut tarkoitus häiritä...." mutisi Kaija Puuparvi. "Liian myöhäistä" sihahti vamppyyri.

rkc2ja33.jpg picture by makkara

(Kuva välistä katosi, kuvassa vamppyyri on Kaijan kimpussa) Kaija sai kuitenkin köytettyä vamppyyrin tuoliin, ja juoksi sitten pakoon. Vamppyyri jäi karjumaan verenhimoonsa.

rkc2ja34.jpg picture by makkara

Lopulta se pääsi köysistä, ja hyökkäsi Iiriksen kimppuun. Hetkessä Iiris oli tiukasti köytetty. "Tuore veri on parhainta, mitä kaltaiseni vamppyyri voi toivoa" Joonatan sanoi hiljaa. Hän ei voinut hillittä itseään, hänen oli pakko imeä joku kuiviin.

rkc2ja35.jpg picture by makkara

"Mieheni on kadonnut, ja nyt tyttärenikin! Lähetä kaikki soturimme etsimään heitä!" Helena kirkui. "Teen niin" hovimestari lupasi ja poistui paikalta.

rkc2ja36.jpg picture by makkara

Joonatan päätti ennen Iiriksen syömistä levätä hieman. Tarkistettuaan ettei Iiris pääsisi pakoon, meni hän arkkuunsa.

rkc2ja37.jpg picture by makkara

Oskari oli vakoillut isäänsä jo jonkin aikaa, muttei vieläkään tunnistanut häntä. "Isä antaa tuolle vamppyyrille selkään..." hän kuiskasi hiljaa ja hipsi sisään vapauttamaan Iiriksen köysistä.

rkc2ja38.jpg picture by makkara

Helena päätti itsekkin etsiä Joonatanin, joten hän hipsi hiljaa eräälle ovelle. Siihen huoneeseen Joonatan oli ehdottamasti kieltänyt häntä menemästä, mutta hätä ei lue lakia.

rkc2ja39.jpg picture by makkara

Helena koitti avata raskasta arkun kantta, mutta ei onnistunut. Se oli liian painava niin heikolle naiselle kuin Helena.

rkc2ja40.jpg picture by makkara

Kun Helena oli lähtenyt, tuli Joonatan arkusta. "Iiris on paennut" hän totesi. Nyt verenhimo oli kammottava, jostain oli saatava tuoretta verta.

rkc2ja41.jpg picture by makkara

Lähimpänä oli Iiris, joka oli tullut takaisin huoneeseen. "Anteeksi rakas" Joonatan sanoi, ja hyökkäsi salamannopeasti Iiristä kohti. Iiris viskaisi valkosipulia Joonatanin naamalle, ja pääsi siten pakoon.

rkc2ja42.jpg picture by makkara

Oskari taas kiljui niin kovaa kuin jaksoi. "Suunitelmamme taitaa onnistua" hän ajatteli. He aikoivat saada tuon vamppyyrin pidätettyä.

rkc2ja43.jpg picture by makkara

Joonatan hipsi pois huoneesta, sillä hän haistoi alemmasta kerroksesta ihanan veren hajun. Ikinä hän ei ollut haistanut niin makeaa verta. M

rkc2ja45.jpg picture by makkara

"Se on Helena!" hän tajusi ja yritti hillittä itseään. Mutta minkäs vamppyyri luonolleen voi, hänen verenhalunsa pakotti hänet hipsimään alakertaan.

rkc2ja46.jpg picture by makkara

Helena säikähti kamalasti, kun tajusi kuka vamppyyri oli. Hän nousi ylös ja viskaisi lehden Joonatanin naamalle saadakseen etumatkaa.

rkc2ja47.jpg picture by makkara

Hän ryntäsi pakoon, kirkuen todella kovaa. "Toivottavasti joku kuulee minut" hän ajatteli ja rukoili Veeraa. "Rakas Veera, pelasta minut..."

 

rkc2ja48.jpg picture by makkara

Iiris keskeytti rauhallisen maalaamisen, ja katsoi ikkunasta ulos. "Se puri äitiä" hän voihkaisi. "Äiti on nyt vamppyyri"

Osa saattoi olla aika hurja, mutta bugin takia suurin osa rauhallisista kuvista poistui. Myös ne kuvat, jossa Joonatan puraisee Helenaa. Toivottavasti osa kuitenkin kelpasi, ja kommentoitte :)